Köztéri szobrok – országszerte

Talán nincs egyetlen olyan település sem hazánkban, ahol ne lenne található legalább köztéri szobor vagy emlékmű. A köztéri szobrok minden esetben az ott élők életéhez, történelméhez szorosan kapcsolódó személy vagy eseményhez kapcsolódóan készülnek, ezzel állítva emléket számukra. A köztéri szobrok készítése a szobrászat egy speciális területének tekinthető, mely egy háromdimenziós művészi kifejezést jelent, szoros kapcsolatban áll a térrel. Minden szobor, így a köztéri szobrok is számtalan alapanyag felhasználásával készülhet, alkalmazhatunk követ, fát, fémet stb., illetve ezek kombinációját egyaránt.

Köztéri szobrok – referenciával

Vállalkozásunk alapítása óta eltel, közel húsz éves szakmai múltunknak köszönhetően számtalan kőfeldolgozási, kőfaragási tevékenységben vettünk részt, tevékenységünk nem csupán kőfaragásra, illetve kőburkolatok készítésére terjed ki, szolgáltatásaink között megtalálható a köztéri szobrok tervezése és kivitelezése is egyaránt.
Munkatársaink megfelelő szakértelemmel rendelkeznek köztéri szobrok készítésével kapcsolatban, referenciánk között hazánk számos pontján megtalálhatóak az általunk létrehozott köztéri szobrok. Vállalkozásunk nevéhez köthető például a Tata Edzőtáborban található Olimpiai emlékmű, a hódmezővásárhelyi József Attila szobor, a nyírtéti „Anya 2 gyermekével” köztéri szobor, illetve Veszprém Fő terén található Millenniumi emlékmű, valamint a keszthelyi 1956-os emlékmű és a délegyházi Szent Erzsébet szobor végezetül pedig fővárosunkban található Kleberlsberg Kuno szobor a Villányi úton, valamint a Kossut téren lévő Kovács Béla szoboralapzat kivitelezése is.

Hogyan születnek a köztéri szobrok – szobor készítés menete

Köztéri szobrokkal általában települések központjában, központi helyén találkozhatunk leggyakrabban, alakjukat, szín és formavilágukat tekintve végtelen számú variáns készülhet. Köztéri szobrokat ahogyan korábban már említettük túlnyomóan elesett hősök emlékére, esetleg a település híres szülöttének vagy pedig bármilyen más a település számára fontos személynek vagy eseménynek állíthatunk emléket.
A szoborkészítés, így a köztéri szobrok készítése is tervezéssel kezdődik, mely során felmérjük a megrendelői igényeit, képet kapunk elképzeléséről majd következő lépésként az előzetes tervek alapján ma már digitális terveket, illetve a hagyományokhoz híven makettet is készíthetünk. Amennyiben terveink elfogadásra kerülnek a megbízó által következhet a kivitelezés fázisa, melynek zárásaként sor kerülhet a köztéri szobor ünnepélyes átadására.